Afet ve Kriz Durumlarında
Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz Kasım Buluşmaları etkinliğimizin bu yıl ki odağı “Afet ve Kriz Durumlarında Ergenlerin Desteklenmesi”. 30 Kasım 2023 tarihinde düzenleyeceğimiz etkinlikte, uluslararası standartları, ulusal ve uluslararası düzeyde iyi uygulama örneklerini, alınan dersleri sizlerle buluşturmayı hedefledik. Bekliyoruz! Kayıt olmak için tıklayınız.
Geçen yıllardaki Kasım Buluşmaları’na da buradan erişebilirsiniz…
Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması (TAP) Vakfı, çocukların ve ergenlerin “iyi olma hali”nin desteklenmesi amacıyla sürdürülen kapasite güçlendirme, eğitim ve savunuculuk çalışmalarına 2017 yılından bu yana Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) Türkiye Ofisi iş birliği ile devam etmektedir. 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve başta 11 ilimiz olmak üzere tüm ülkemizi etkileyen afet ve sonrasında, “ergenleri” odağına alan çalışmalarımıza, Sivil Toplum için Destek Vakfı ve Türkiye Mozaik Foundation Yerel Güçlenmeye Destek Fonu ve UNFPA Türkiye uygulama ortaklığıyla “Afet ve Kriz Durumlarında Ergenlerin Desteklenmesi” Projesi ile devam ediyoruz.
Sahadan aldığımız izlenimler, ergenlerin yeni ve geçici yaşam alanlarında kendine yer bulmakta güçlük çektiği, yalnızlaştığı, risklere açık hale geldiğini ortaya koyuyor. Hem ergenler hem de ulaşabilecek saha çalışanı/gönüllüsü, öğretmen, psikolojik danışman ve rehberlik uzmanları ve yakınlarının desteklenmesine yönelik çalışmaların önemli ihtiyaç olduğunu gösteriyor.
Yürüttüğümüz çalışmada afetler ve sonrasında ortaya çıkan veya artan toplumsal cinsiyet temelli şiddet, erken yaşta zorla evlilik, okul terkleri, ayrımcılık, ergenlik dönemi değişimleri gibi konularda ergenlerin desteklenmesi, risklerin asgariye indirilmesini sağlayacak çalışma ve mekanizmalara ilişkin önerilerin oluşturulması hedeflenmektedir.
Bu bağlamda her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz Kasım Buluşmaları etkinliğimizin odağı da “Afet ve Kriz Durumlarında Ergenlerin Desteklenmesi” olarak belirlenmiştir. 30 Kasım 2023 tarihinde düzenleyeceğimiz etkinlikte, uluslararası standartların, ulusal ve uluslararası düzeyde iyi uygulama örneklerinin yer alması hedeflenmiştir.
Kasım Buluşmaları etkinliğimiz her yıl; sivil toplum temsilcileri, uzmanlar, akademisyenler, psikolojik danışman ve rehberlik uzmanlarını bir araya getirerek, odağa alınan konunun farklı boyutları ile disiplinler arası konuşulmasına olanak tanımaktadır. Etkinliğin kayıt ve çıktıları dijital araçlarla katılımcılar dışındaki çok geniş bir hedef gruba yaygınlaştırılmaktadır.
30 Kasım 2023 günü yapılacak çevrimiçi toplantımızda aramızda olmanızı dileriz.
PROGRAM
KONUŞMACILAR
2005 yılından bu yana Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu'nda çalışmaktadır. Halen UNFPA Türkiye Üreme Sağlığı ile Nüfus ve Kalkınma Programları Koordinatörlüklerini yürütmektedir. Ülkemizde Sağlık Bakanlığı, Mili Eğitim Bakanlığı, SHCEK, Türk Silahlı Kuvvetleri de dahil olmak üzere pek çok kamu kurumu, üniversite ve sivil toplum kuruluşu ile birlikte ana sağlığı, üreme sağlığı, cinsel sağlık, gençlik üreme sağlığı, mevsimlik tarım işçileri, kırsalda kadın, insani yardım ve HIV/AIDS ile ilgili program ve projeleri yürütüyor.
TAP Vakfı Genel Koordinatörü olarak çalışmakta, 2002 yılından bu yana cinsel sağlık eğitimi programları kapsamında ergenlere ve gençlere yönelik eğitim programları yanı sıra üreme hakları ve cinsel haklar temelinde savunuculuk projeleri yürütmektedir.
Nazlı Moral Uydu- UNFPA Türkiye İnsani Yardım Program Yöneticisi
Endüstri Mühendisliği alanında lisans ve İşletme alanında yüksek lisans derecesine sahiptir. 17 yıldan uzun süredir, UNFPA’in hem Ankara'daki Türkiye Ülke Ofisi'nde hem de İstanbul'daki Bölge Ofisi'nde farklı pozisyonlarda görev yaptı.
2018 yılından bu yana UNFPA Türkiye İnsani Yardım Programının ilgili alanlarında programların geliştirilmesi, uygulanması, izlenmesi ve raporlanmasını yönetiyor. Nazlı Moral Uydu, kadınlar, kız çocukları, gençler, engelli bireyler, kırsal alanlarda yaşayan dahil olmak üzere kırılgan grupları hedefleyen programları yönetme konusunda deneyime sahip.
2018 yılından bu yana UNFPA Türkiye İnsani Yardım Programının ilgili alanlarında programların geliştirilmesi, uygulanması, izlenmesi ve raporlanmasını yönetiyor. Nazlı Moral Uydu, kadınlar, kız çocukları, gençler, engelli bireyler, kırsal alanlarda yaşayan dahil olmak üzere kırılgan grupları hedefleyen programları yönetme konusunda deneyime sahip.